Klas Danielsson

Home / Nyheter / Klas Danielsson

Låt oss presentera KEY-dagens första föreläsare: Klas Danielsson, VD SBAB Bank AB, 54 år. Detta vill ni inte missa!

Klas är fil kand i Företagsekonomi och har 30 års erfarenhet från Bank & Finans varav 25 år i ledande befattningar. Sedan augusti 2014 är Klas VD för SBAB. SBAB växer och tar marknadsandelar och hade 2014, 2015 och 2016 Sveriges nöjdaste bolånekunder. Dessförinnan har Klas bland annat varit VD för Nordnet i 10 år. Klas är en finansiell entreprenör och grundade 1997 nätmäklaren TeleTrade som idag är Nordnet. Klas har varit styrelseledamot i bland annat Ikano Banken, East Capital och styrelseordförande i SwedSec Licensiering. Klas brinner för entreprenörskap, värderingsdrivet ledarskap med företagskulturen som konkurrensmedel, prestigelöshet, tillväxt, nytänkande och förändring. Några av Klas motton är – ”Det finns många sätt att göra rätt bara man gör det bra” och ”Jobba hårt så ordnar det sig”.