Länk till våra lediga heltidsjobb: https://www.sbab.se/1/jobb/karriar.html#ledigajobb

Länk till våra deltidsjobbb under studietiden: https://qtym.se/lediga-jobb/

SBAB är en förkortning för Statens Bostadsfinansieringsaktiebolag. Rimlig förkortning! Den
underlättar till exempel när man ska berätta för någon var man jobbar någonstans.

Vi bildades 1985 med syftet att finansiera de statliga bostadslånen. I slutet av året hade vi fyra medarbetare. År 1998 blev vi kända! Ja, eller i alla fall kända för att finnas på internet med en digital låneansökan för privatkunder. På den tiden var det alltså tillräckligt för att bli internetkändisar. Självklart hängde vi på internetboomen och under 2004 lanserade vi ett automatiserat lånelöfte. Med det kunde kunder inom några sekunder få ett kreditbeslut direkt på skärmen via vår webbplats. Det låter som en självklarhet idag men det var ett pionjär-drag då!

Sedan 2016 äger vi också söktjänsten Booli. Med Booli har vi inte bara Sveriges största utbud av bostäder ute för försäljning, här ingår också tjänsten Hittamäklare, som är Sveriges största jämförelsetjänst av mäklare. Tillsammans kan vi hjälpa våra kunder genom hela boenderesan. Stort och bra köp ändå, Booli!

Idag jobbar vi på SBAB för bättre boende och boendeekonomi i Sverige. Därför gör vi inte skillnad på affärsmål och hållbarhetsmål. Vårt vinstintresse? Att bidra till ett hållbart samhälle – ekonomiskt, socialt och miljömässigt.

För att lyckas jobbar vi både självständigt och tillsammans. Till vår hjälp har vi våra värderingar. De handlar om att jobba smart med fart, ta ansvar hela vägen, vara stolta proffs och att lyckas tillsammans. Vi gillar våra värderingar. De hjälper oss i rätt riktning, stöttar oss att ta egna initiativ och att göra bra saker ihop. SBAB har inga bankkontor som våra kunder besöker. Men vi som jobbar här, vi gillar att träffa varandra och det gör vi bland annat på våra kontor i Solna, Karlstad, Göteborg och Malmö.

Tycker du om att ha skjorta och kavaj? Shorts? Rosa hår? Tofflor? Slips? Collegetröja? Du får klä dig hur du vill när du går till jobbet hos oss. Hittills har ingen kommit i pyjamas. Hos oss finns lika många experter som det finns medarbetare. Det betyder att du också blir en expert. För att du och alla

andra ska få känna sig som sådana, lyssnar vi in varandra, omvärderar kontinuerligt och utvecklas ihop.
Sammanfattningsvis jobbar vi med något viktigt, eftersom våra affärsmål också är våra
hållbarhetsmål. Vi är en värderingsdriven arbetsplats. Vi vill att du ska vara dig själv på jobbet. Vi har ett öppet klimat och söker dig med öppet sinne.


Fackförbundet ST är det ledande facket för dig som arbetar på statligt uppdrag med ansvar för samhälle och infrastruktur. Vi har i dagsläget över 95 000 medlemmar, varav 13 000 är studenter.

Varför ska du vara med i facket?

Fackförbund finns till för att ta vara på dina intressen på jobbet. Det gör vi genom att förhandla om dina arbetsvillkor som semester, föräldraledighet, pension etc. Ju fler medlemmar facket har – desto bättre villkor kan vi förhandla fram.

Väldigt mycket på arbetsmarknaden är inte reglerat i lag. Det finns till exempel finns det ingen minimilön, utan löneökningar förhandlas mellan facket och arbetsgivarorganisationen. Andra saker är bestämda i lag, till exempel semester. Via kollektivavtal kan du få bättre villkor än vad som står i lagen. I staten har alla minst 28 semesterdagar, enligt lag har man rätt till 25.

Att vara studentmedlem

Det är en bra idé att bli medlem i facket redan som student. Du får tillgång till många förmåner som hjälper dig i studentlivet som till exempel rabatt på hemförsäkring, men också många tjänster som kan hjälpa dig i jobbsökande som CV-granskning och begåvningstester.Vår idé om hur vi ska driva bank bygger på tilltro och respekt, för kunder och för medarbetare. Vårt mål är att bygga livslånga relationer med våra kunder och att växa genom deras rekommendationer. Medarbetare på bankkontoren har stort ansvar och stora befogenheter att fatta beslut närmare kunden och att engagera sig lokalt på de vis de anser passa bäst. Övriga medarbetare runtom i banken arbetar också efter eget ansvar inom en öppen och stöttande företagskultur. 

Vår idé och arbetssätt

  • Stark tro på medarbetare
  • Decentraliserade beslut 
  • Kunden i centrum – inte produkter
  • Personlig service nära kunden
  • En ansvarsfull del av samhället
  • Långsiktighet
  • Resultatandelssystem för alla medarbetare


Vi är en bank med en tydlig idé. Varje år återinvesterar vi en del av vårt överskott genom att bland annat stötta ca 170 lokala föreningar och initiativ.
Vi utbildar barn och unga i privatekonomi i grundskolorna och på gymnasiet i Arvika-, Eda- och Årjängs kommuner. Att varje dag se våra kunder i ögonen och engagera oss i samhällsutvecklingen i västra Värmland är en självklarhet för oss.

Deloitte är ett av Sveriges ledande konsult- och revisionsföretag. Vi är verksamma inom revision, skatterådgivning, riskhantering, finansiell rådgivning, digitalisering och managementkonsulting. Idag har Deloitte 415 000 medarbetare i 150 länder och vi fortsätter ständigt att växa. I Sverige finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö, och på 19 orter totalt i Sverige.  

Hos oss på Deloitte finns breda karriärmöjligheter för dig som studerar till ekonom och vill ha ett jobb som gör skillnad, i en miljö med ständig utveckling, där du får vara dig själv. Visste du exempelvis att du kan arbeta som revisorsassistent, riskkonsult, ekonomikonsult, finansiell analytiker, Transfer pricing-rådgivare eller managementkonsult hos oss?


KPMG är ett av världens ledande kunskapsföretag och en trygghet för våra kunder i den snabbrörliga värld de verkar i. Det kan handla om att förändra hela eller delar av en organisation och dess arbetssätt, hur man hanterar potentiella risker, cybersäkerhetshot eller hur man maximerar kundupplevelsen i en digitaliserad värld. Vi är experter inom consulting, M&A, revision- och skatterådgivning, för att nämna några exempel. I Sverige är vi idag 2 000 medarbetare, och en del av KPMG:s globala kunskapsnärverk med mer än 265 000 kollegor över hela världen.

Gemensamt för de medarbetare som vi anställer på KPMG är att de är prestigelösa och teamorienterade personer. Vi sätter ett stort värde i att alla hos KPMG mår bra, utvecklas och har roligt tillsammans. Kan du bidra till det, värderas det högt.


Aspia

På Aspia hjälper vi Sveriges företagare att förverkliga sina drömmar, genom redovisning, lönehantering, skatt, rådgivning och en mängd andra företagsnära tjänster.
Vi är ett relativt nytt bolag med mer än 1 miljard i omsättning och 169 års erfarenhet i bagaget. Aspia har växt snabbt och har i dagsläget 1 300 anställda på ca 50 kontor över hela Sverige.

Som nyexaminerad på Aspia får du en grym start på din karriär! Här jobbar vi dagligen med experter inom branschen, får coachning och stora möjligheter till individuell utveckling och stort ansvarstagande. Aspia som arbetsgivare präglas av ett marknadsledande, nytänkande och innovativt tänkande. Vi vet att vår personal är vår främsta resurs och vi vill att du ska nå dina drömmar tillsammans med oss!

Gå med i vår studentklubb på Aspia.se/karriar/student


Om oss

WeAudit blev årets Framtidsbyrå 2021 för vårt nytänkande och smarta sätt att arbeta med revision genom våra egenutvecklade mjukvaror. Vi har en företagskultur som genomsyras av ödmjukhet, prestigelöshet och jämställdhet. Vi är ca 40 revisorer på fyra olika orter i Sverige. Våra kunder är främst små och medelstora ägarledda bolag. Tillsammans vill vi revolutionera revisionen!

Därför besöker vi mässan

För att träffa studenter och visa vilka vi är!

Tre egenskaper som vi värdesätter

Entreprenör, innovativ och engagerad

Så jobbar vi med hållbarhet

Våra två fokusområden inom hållbarhet är Hållbara medarbetare -genom att arbeta för goda arbetsvillkor, en härlig arbetsmiljö med balans i livet och en jämlik kultur där alla känner sig delaktiga och att de har likvärdiga möjligheter. Hållbar konsumtion – genom att styra inköp och val av leverantörer efter hållbarhetsaspekter, och genom att påverka både leverantörer, kunder och anställda att utveckla sina egna hållbarhetsinsatser.